Monday, August 6, 2007

Anti-Homo Geweld



GAY KRANT

Agressie tijdens Pride

In Amsterdam is een 34-jarige Ierse gay in de nacht van zaterdag op zondag zwaargewond geraakt nadat hij op de Nassaukade / Kinkerstraat met een zwaar voorwerp werd neergeslagen. Het slachtoffer is met een kaak- en neusbreuk en een verschoven nekwervel opgenomen in een ziekenhuis en moest een spoedoperatie ondergaan. Zijn toestand wordt omschreven als stabiel. De politie is een groot onderzoek gestart. Het rechercheteam van District West roept getuigen op zich te melden.

Even na 03.00 uur liep de Ier met z'n Spaanse vriend over de Nassaukade, terugkomend van de Gay Pride. Twee agressieve jongemannen riepen iets naar het stel waarna een korte woordenwisseling ontstond. Dit ontaardde in een handgemeen waarbij het slachtoffer met een hard voorwerp werd geslagen en bijna direct knock-out ging.

De politie heeft in de nacht van zondag op maandag met een speciaal team getracht zicht te krijgen op de mogelijke daders. Ondanks de extra inzet van agenten in burger en op de motor kon nog niemand worden gearresteerd.

Omdat er rekening wordt gehouden met homogerelateerd geweld nemen politie en het openbaar ministerie de zaak hoog op.

De voortvluchtige daders, een Nederlandse man van begin twintig en een Arabische-Marokkaanse uitziende man van eind twintig, worden gezocht. Ze worden verdacht van poging tot doodslag.

De Ier ligt met een gebroken kaak, gebroken neus en een verschoven nekwervel in het ziekenhuis.

De recherche van District West is op zoek naar getuigen van dit voorval. Zij kunnen zich melden via: 0900 - 8844.

In stadsdeel Oud-West werden verder twee Amerikaanse homo's door drie vermoedelijk Marokkaanse jongens uitgescholden, geschopt en geslagen en belaagd met traangas, zo meldt Het Parool. De politie onderzoekt nog of het gaat om geweld tegen homo's of om een beroving.

Diezelfde nacht werden twee studenten aangehouden nadat zij een krans van het Homomonument in het water hadden geschopt. Zij zijn opgepakt voor openlijke geweldpleging en zullen worden voorgeleid.

NOS

Drie keer is het afgelopen weekend misgegaan.

Twee Amerikaanse homo's werden door drie jongens uitgescholden, geschopt en met pepperspray mishandeld, er werd een krans bij het homomonument in het water geschopt en er werd een Ier zwaar mishandeld.

De homoseksuele Ierse man liep na de Gay Pride met zijn Spaanse vriend terug naar het hotel, toen ze op de Nassaukade woorden kregen met twee agressieve jongens. Dat liep uit op een drama: de Ier kreeg een klap in z'n gezicht met een zwaar voorwerp, waardoor hij zwaargewond met een kaak- en neusbreuk en een verschoven nekwervel in het ziekenhuis belandde. Hij werd met spoed geopereerd en zijn toestand is nu stabiel.

De politie neemt de zaak hoog op en roept getuigen op zich te melden. De daders worden verdacht van poging tot doodslag.

AT5

Mishandelingen homo's Kinkerbuurt

In de omgeving van de Kinkerstraat zijn tijdens het Gay Pride weekend twee homostellen belaagd.

Vrijdagnacht werden twee Amerikanen met pepperspray bespoten en geslagen.

Zaterdagnacht werd een Ierse homo met een zwaar voorwerp in het gezicht geslagen. Hij is met ernstige verwondingen in het ziekenhuis opgenomen.

Zondag werd tevergeefs een actie op touw gezet om de daders op heterdaad te betrappen. Volgens de politie gaat het echter om verschillende incidenten waarbij in totaal vijf daders betrokken waren.

Getuigen kunnen zich melden melden via: 0 9 0 0 - 8 8 4 4

AT5

Geweld vermoedelijk homogerelateerd

De politie houdt er sterk rekening mee dat het geweld tegen de homoparen van afgelopen weekend homogerelateerd is.

In de Kinkerbuurt werden twee homoparen belaagd, een 34-jarige Ierse man raakte daarbij zwaargewond. Bij het homomonument bij de Westerkerk werd een krans vernield en in het water gegooid.

Amsterdam stond de afgelopen dagen in het teken van de Gay Pride, het jaarlijkse festival voor homo's en lesbiƫnnes. Veel deelnemers spraken zich daar uit tegen het geweld en de intolerantie waar homo's de laatste tijd in Amsterdam het slachtoffer van zijn.

No comments: